Alltid Gratis frakt!

Om oss

Bridget hovslagare skor en häst

Från it-försäljning till hantverket hovslageri

Efter många år i IT-branschen sadlade jag om till hovslagare. Det var det bästa jag någonsin gjort i karriärväg! Jag blev en ”nörd” och hade bara fokus på att bli så himla bra att jag inte skulle behöva leta kunder utan kunder skulle höra av sig till mig via rekommendation. Så har det blivit och jag är så tacksam att jag vågade ta steget och det är ett privilegium att få jobba med dessa fantastiska djur. Jag har också fått många fina tvåbenta vänner för livet pga detta jobb! År 2012-2013 gick jag fortbildningen på BYS (Biologiska Yrkeshögskolan i Skara) för att få ännu mer kunskap och bli av Jordbruksverket Godkänd Hovslagare, vilket jag blev vintern 2013. Nu skor jag ridhästar inom både hopp, dressyr och Islandshäst. Jag håller mestadels till norr om Stockholm dvs i Täby, Vallentuna och Vaxholm.

Bridget och Greifi

Stallmagneten föds...

När jag var ”nybakad” hovslagare vid 2010-tiden var vi två kollegor som började spåna på en idé om en söm-uppsamlare när vi skodde våra kunders hästar. Sömmen kan vara förödande och tom kräva avlivning av hästen om den trampar in den på ”fel” ställe i hoven. Vi kom i kontakt med ett företag som hade en sådan produkt och wipps så var Stallmagneten född! Nu började arbetet med att skapa varumärket och bygga försäljningskanalen på nätet. Kollegan hoppade av projektet men jag trodde på den här och påbörjade resan med varumärkes-skapande och hemsidan.

Nu har det gått ett antal år och Stallmagneten finns på många ställen, inte bara på stall utan byggbranschen och andra branscher ser också fördelar med Stallmagneten, vilket är jättekul!

Stallmagneten har också fått erkännande i hästbranschen via bl.a. HIPSON 2017 där den nominerades som årets pryl. Vi vann inte omröstningen men vi vann Silverplatsen av 6 möjliga! Jätteroligt! Livsstilsmagasinet Equipage uppmärksammade också Stallmagneten.