Många användningsområden

Bridget Uvemarks första tävling i tölt

Ja tanken med den här magneten är ganska uppenbar men det finns fler användningsområden. T ex om du tappat bilnycklarna i ridhuset… Eller håller på och skruvar/snickrar med vattenkoppar, foderbyttor och annat i boxen och tappar skruv i torven.. Stolpar hagar och tappar skruv och annat i gräset som du sedan inte hittar. Finns nog fler användningsområden!

Min egen erfarenhet var när min förra stallvärd la ut smutsigt grus i gångarna mellan hagarna. Ni vet – sådant grus som legat på vägarna och trottoarer förra vintern. Vid ett insläpp trampade min häst på en gammal rostig  tjock skruv som penetrerade sulan in till hovbenet. Jag använde stallmagneten och gick upp och ner ett antal gånger i dessa gånger för att plocka upp så mycket skrot som möjligt och det var en hel del. Det obehagliga var att det gick knappt att se skrotet med blotta ögat men man hör ”klicket” när magneten fångat upp något metalliskt. Min häst är tack och lov helt återställd idag – jag hade tur. Tyvärr har inte alla andra det.

Posted in Nyheter and tagged , , , , , , , , , , , , .